Over KLIKenHUUR

Terug

KLIKenHUUR is een nieuw verhuurplatform voor huurders en verhuurders. Een nieuw platform is noodzakelijk omdat de sinds 2023 geldende wet Goed Verhuurderschap verhuurders dwingt om op een andere wijze dan voorheen te zoeken naar nieuwe huurders.

KLIKenHUUR streeft ernaar om in de regio Nijmegen en Arnhem de grootste en belangrijkste aanbieder van woonruimte te zijn, waarbij de uitgangspunten van Goed Verhuurderschap worden gevolgd.

Ook streeft KLIKenHUUR ernaar om het gebruik van het platform zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen en aan de behoeften van zowel huurders als verhuurders te voldoen.

KLIKenHUUR helpt huurders en verhuurders met elkaar in contact te komen waarbij de wettelijke verplichte regels worden gevolgd. Denk hierbij aan het verwijzen naar de diverse gemeentelijke meldpunten, de selectieprocedure en selectiecriteria (die via deze site bekend wordt gemaakt).

Wij brengen vraag en aanbod met betrekking tot wooneenheden samen op onze website en ondersteunen nette huurders en verhuurders in hun zoektocht om op de beste wijze kamers, studio’s of appartementen te huren of te verhuren. KLIKenHUUR is geen makelaar, aanbieder, bemiddelaar of verhuurder van de woningen maar een neutraal, online platform.

Waar andere verhuurplatforms alleen vraag en aanbod bij elkaar brengen, kan een verhuurder die KLIKenHUUR gebruikt vervolgens ook de KKVV-applicatie gebruiken om het volledige vervolgproces te regelen. Hiervoor heeft Stichting KKVV een overeenkomst afgesloten met KLIKenHUUR. Het volledige vervolgproces houdt in: het toepassen van de selectiecriteria, het uitvoeren van het selectieproces, het opstellen van de (ROZ)-huurovereenkomsten & het daadwerkelijk tot stand brengen van deze huurovereenkomsten (digitaal tekenen) en tot slot de gehele huurperiode beheren met de KKVV-applicatie.

Door KLIKenHUUR te gebruiken toont een verhuurder aan zich te houden aan de wetgeving Goed Verhuurderschap.

Indien u met KLIKenHUUR in contact wilt komen, kunt u een mail sturen naar: info@klikenhuur.nl.

Om verhuurders te ondersteunen in het gebruik van de KLIKenHUUR applicatie bestaat er ook tijdelijk de mogelijkheid om telefonisch te overleggen met de helpdesk over technische vragen. Dit kan alleen tijdens kantooruren tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Wij controleren dan wel eerst of u inderdaad gebruiker bent van de KLIKenHUUR applicatie.